Marokańska Taktouka

Skocz do przepisu Marokańska Taktouka to pyszna gotowana sałatka, która jest podawana jako przystawka lub dodatek, zwykle z chlebem. To pyszne i aromatyczne połączenie zielonej papryki i pomidorów z ziołami i przyprawami ucieleśnia proste, ale przepyszne smaki tradycyjnego marokańskiego jedzenia. Taktouka jest zwykle podawana z chlebem, ale to nie znaczy, że nie można jej podawać […]

Read More

Kachumbari – Wschodnioafrykańska Sałatka Pomidorowa

Skocz do przepisu Dziś podzielę się przepisem na kachumbari. Ponieważ zbliżamy się do ostatnich dni lata, a rośliny pomidorów dają swój ostatni zestaw owoców, muszę wymyślić bardziej kreatywne sposoby wykorzystania pomidorów, inne niż zamrażanie. Czy jest lepszy sposób niż wykorzystanie tych pomidorów niż ta wschodnioafrykańska sałatka z pomidorów i cebuli o smakach, które ładnie łączą […]

Read More

Przepis na południowoafrykańską chakalakę

Skocz do przepisu Afryka ma jedne z najsmaczniejszych przepisów na gotowane sałatki. Jest Abacha z Nigerii, Taktouka z Maroka; i oczywiście Chakalaka z Południowej Afryki. Południowoafrykańska Chakalaka to ciepłe, pełne smaków danie. Jest przygotowywany z warzyw, fasoli i przypraw, które całkiem dobrze się łączą, zapewniając niesamowity smak. Ta pikantna południowoafrykańska przystawka jest tradycyjnie podawana z […]

Read More

Crispy Air Fryer Cassava Fries

Skocz do przepisu DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O E-BOOKU… Pyszne chrupiące frytki z manioku, przygotowane do perfekcji we frytkownicy – ​​chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku to idealna przekąska lub dodatek. Podobnie jak frytki, jest łatwy do przygotowania i można go jeść z ulubionym sosem lub dipem. Co to jest maniok? Maniok  – Manihot esculenta, […]

Read More