Dania główne Ryby i owoce morza Szybkie przepisy

Przepis na pikantne naleśniki z babki lancetowatej

Skocz do przepisu

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O E-BOOKU…

Jeśli kiedykolwiek zostaniesz z przejrzałymi plantanami, których nikt nie chce; jak to często bywa w moim domu; lub jeśli myślisz o śniadaniu, obiedzie, a nawet kolacji z babki lancetowatej, koniecznie spróbuj tego pysznego naleśnika z babki lancetowatej z krewetkami.

Nigdy nie powinieneś marnować jedzenia; a babka lancetowata to jeden z tych składników, który można wykorzystać na tak wiele sposobów, że nie powinien trafić do kosza. Jeśli masz przejrzałego banana, możesz ugotować go z ignamem lub fasolą, aby zrobić owsiankę. Kelewele to również przepis, który świetnie komponuje się z miękkim czarnym bananem; wtedy oczywiście; mój pikantny placek bananowy z krewetkami.

Pewnie zastanawiacie się, dlaczego zrobiłam naleśniki na słono ze słodkim składnikiem. Cóż, połączenie słodkiego i słonego zawsze działało bardzo dobrze w babce; dlatego niektórzy dodają sól podczas smażenia. Pikantne składniki naleśnika wydobywają słodycz babki lancetowatej, tworząc złożone, ale niesamowite smaki.

Zainspirowana koreańskimi naleśnikami, które uwielbiam, dodałam trochę krewetek do naleśnika z babki lancetowatej, żeby był bardziej sycący. Ten pikantny naleśnik ma grubszą konsystencję niż zwykłe banany. Nie tylko pobudza kubki smakowe, ale jest również bardzo sycący i doskonały o każdej porze dnia.

Jak zrobić pikantny naleśnik z babki ~ 653 ~

Możesz pominąć krewetki, aby pikantny placek bananowy był odpowiedni dla wegetarian. Jeśli używasz krewetek, użyj gotowanych krewetek, ponieważ surowe mogą nie ugotować się odpowiednio w czasie potrzebnym do przygotowania naleśników.

Miękkie banany można łatwo rozgnieść widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Jeśli używasz babki lancetowatej, zmiksowanie może ułatwić zrobienie ciasta z babki lancetowatej.

Ten pikantny naleśnik smakuje lepiej na gorąco, więc jedz zaraz po zdjęciu z patelni.

Pikantny Naleśnik Z Babki ~ 653 ~

Abi Olayiwola

Pyszny, pikantny naleśnik z bananami i krewetkami jest łatwy do przygotowania; i doskonały o każdej porze dnia.

#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-33); }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-50); }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-66 stop {stop-color: #5A822B; }5 z 9 głosów

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 20 min Całkowity czas 30 min

Danie Przystawka, Śniadanie, Kolacja, Lunch, PrzekąskaKuchnia afrykańska

Porcje 2Kalorie 417 kcal

Wyposażenie

Patelnia z powłoką nieprzywierającą

Składniki  1x2x3x

1 Babka Dojrzała

50 g Mąka

Sól do smaku

½ łyżeczki Imbir w proszku

1 łyżeczka Cebula w proszku

½ łyżeczki Płatki pieprzu

2 Jaja

50 g Gotowane małe krewetki

2 łyżki Olej Do natłuszczenia patelni

Instrukcje 

Ciasto

Odetnij dwa końce babki lancetowatej. Zrób nacięcie wzdłuż i usuń skórę.

Pokrój babkę na mniejsze kawałki. Wlać do miski; i rozgnieść widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

Do miski dodaj mąkę, sól, proszek imbirowy i cebulę w proszku i wymieszaj.

Wbij jajka, dodaj krewetki i mieszaj, aż będą gładkie.

Naleśniki

Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu.

Gdy patelnia jest gorąca, dodaj kilka kropel oleju na patelnię i rozprowadź papierowym ręcznikiem wokół dna.~253 ~Nalej chochlę ciasta na gorącą patelnię, a następnie obróć patelnię, aby rozprowadzić ją po dnie.

Odwróć naleśnik, gdy zobaczysz, jak tworzą się małe bąbelki.

Gotuj przez kolejne 2-3 minuty i zdejmij z patelni.

W razie potrzeby dodaj więcej oleju na patelnię, przygotowując resztę ciasta.

Odżywianie ~ 753 ~ Kalorie: 417 kcal Węglowodany: 49 g Białko: 15 g Tłuszcz: 19 g Tłuszcze nasycone: 3 g Cholesterol: 227 mg Sód: 262 mg Potas: 554 mg Błonnik: 3 g Cukier: 14 g Witamina A: 1246 IUWitamina C: 17 mg Wapń: 63 mg I

babka lancetowata

Wypróbowałeś ten przepis? Daj znać, jak poszło!