Dania główne Ryby i owoce morza Szybkie przepisy

Makaron Nigeryjski Z Owocami Morza

Skocz do przepisu

Ten nigeryjski makaron z owocami morza przygotowany z przyprawami i mieszanką owoców morza jest cudownie pikantny, z nutą kremowej słodyczy mleka kokosowego. Codzienny makaron zmienia się z nudnego w ekscytujący!

Makaron Ramen jest bardzo popularny w Nigerii; a Indomie to najstarsza i najpopularniejsza marka. Popularność makaronu Indomie wynika z faktu, że jest szybki, łatwy w przygotowaniu; a dzieci to uwielbiają. Jest to również odpowiednik nigeryjskiego makaronu dla studentów i stał się popularnym jedzeniem ulicznym, a przydrożni sprzedawcy serwują go z jajkiem sadzonym i warzywami.

Problem z nigeryjskim makaronem Indomie polega na tym, że jest on spożywany tak często przez pewne grupy ludzi (np. Jest również wytwarzany z rafinowanej mąki pszennej, którą należy spożywać z umiarem.

Ten pikantny przepis Indomie z mieszanymi owocami morza zainspiruje Cię do kreatywności podczas przygotowywania makaronu. Dodaj dużo warzyw, aby było bardziej pożywne i gotuj z dodatkowymi składnikami, aby było przyjemniejsze. Mój nigeryjski makaron z owocami morza jest prosty w przygotowaniu. Powiedziałbym, że najtrudniejszą częścią jest przygotowanie warzyw. Jest tak pełen smaku i kolorów dzięki mieszance warzyw i owoców morza.

Możesz dodać dowolne warzywa lub białko do tego nigeryjskiego przepisu na makaron. To dobry posiłek do czyszczenia lodówki na koniec tygodnia, który spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Świetnie nadaje się na łatwy posiłek, a także jako suchy prowiant.

Jak zrobić nigeryjski makaron z owocami morza ~ 653 ~

Zawartość soli w saszetce o smaku makaronu Nigerian Indomie jest dość wysoka, zwykle używam połowy na opakowanie. Jeśli robię smażony makaron, to w ogóle go nie używam. Niezależnie od tego, w jaki sposób przygotujesz makaron, nie potrzebujesz dodatkowej soli.

Ten przepis koncentruje się na nigeryjskim makaronie Indomie, ponieważ wiem, jak bardzo jest kochany i spożywany przez Nigeryjczyków, zarówno w kraju, jak i za granicą. Jednak możesz zrobić to z dowolnym ramenem lub makaronem jajecznym.

Wreszcie do tego przepisu użyłam gotowej mieszanki owoców morza; dlatego czas gotowania jest krótki. Jeśli używasz surowych produktów, owoce morza należy ugotować w płynie przed dodaniem makaronu i warzyw.

Makaron Nigeryjski Z Owocami Morza

Abi Olayiwola

Pysznie pikantny i kremowy makaron z warzywami i owocami morza.

#wprm-recipe-user-rating-16 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-16 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-16-33); }#wprm-recipe-user-rating-16 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-16-50); }#wprm-recipe-user-rating-16 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-16-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-16-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-16-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-16-66 stop {stop-color: #5A822B; }4,63 z 8 głosów

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 10 min

Kurs Brunch, Kolacja, LunchKuchnia afrykańska, nigeryjska

Porcje 2Kalorie 482 kcal

Składniki  1x2x3x

½ szklanki Mleko kokosowe

2 ząbki Czosnek posiekany

1 łyżeczka Starty imbir

6 Posiekana papryczka chilli Bird eye (lub inna ostra papryka)

140 g Makaron

1 Papryka w plasterkach

½ szklanki pokrojonej zielonej fasoli

1 średnia starta marchewka

1 szklanka mieszanych owoców morza

3 łodygi posiekana dymka

Instrukcje 

Wyjmij zamrożone owoce morza do rozmrożenia na co najmniej 30 minut przed gotowaniem.

Przygotuj warzywa.

Wlej mleko do garnka na płycie. Dodaj szklankę wody.

Wlej czosnek, imbir i paprykę. Dodać 1 załączoną saszetkę z aromatem makaronu.

Pozostawić do wrzenia na około 5 minut.

Dodać makaron, warzywa i owoce morza.

Przykryć patelnię i gotować przez 2 minuty. Wymieszaj zawartość patelni; dodaj dymkę i ponownie przykryj.

Odstaw na około 1-3 minuty (w zależności od tego, jak miękki makaron lubisz). Zdjąć z ognia.

Uwagi

Aby zachować kremowość mleka kokosowego, nie pozwól, aby makaron całkowicie wysechł podczas gotowania
Odżywianie ~ 753 ~ Kalorie: 482 kcal Węglowodany: 64 g Białko: 25 g Tłuszcz: 14 g Tłuszcze nasycone: 11 g Cholesterol: 161 mg Sód: 537 mg Potas: 662 mg Błonnik: 5 g Cukier: 7 g Witamina A: 6729 IUWitamina C: 82 mg Wapń: 161 mg

Słowo kluczowe makaron nigeryjski

Wypróbowałeś ten przepis? Daj znać, jak poszło!

Spróbuj tych nigeryjskich potraw Dalej!

Jednogarnkowy Ryż Ayamase

Nigeryjska kukurydza z przyprawami