Szybkie przepisy Wegetariańskie

Kremowa Sałatka Kukurydziana (Z Mrożoną Kukurydzą)

Skocz do przepisu

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O E-BOOK

Lato dobiega końca, a sezon na kukurydzę stopniowo dobiega końca. Nie powinno to powstrzymywać Cię przed zrobieniem tej kremowej i pysznej sałatki z kukurydzy o każdej porze roku, ponieważ bardzo dobrze sprawdza się z mrożoną kukurydzą.

Kremowa sałatka z kukurydzy to łatwa przystawka, którą można szybko przygotować, mając zapasową szafkę i składnik do zamrażarki.

Przepis na kremową sałatkę z kukurydzy ~ 653 ~

Tego właśnie potrzebujesz…

Mrożona kukurydza

Papryka

Dymka

Tarty ser cheddar

Majonez

Kilka uwag na temat przepisu

  • Kukurydza: W przypadku całorocznej sałatki najlepiej sprawdza się mrożona kukurydza. Jeśli jednak masz dostępną świeżą kolbę kukurydzy, musisz użyć jej do chrupiącej sałatki z kukurydzy. Jeśli świeża i mrożona kukurydza nie jest dostępna, zamiast niej można użyć kukurydzy z puszki, chociaż nie będzie ona tak twarda jak świeża lub mrożona (jeśli zostanie odpowiednio ugotowana).

Jak gotować mrożoną kukurydzę

  • Mikrofalówka: Jest to najłatwiejsza metoda. Wlej kukurydzę prosto z zamrażarki do miski nadającej się do kuchenki mikrofalowej. Dodać łyżkę wody. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na wysoką moc na 3 minuty. Wyjąć i przełożyć do durszlaka, aby odsączyć.
  • Gotowanie: Wlać zamrożoną kukurydzę do garnka. Dodaj trochę wody i pozwól jej się zagotować. Pozostaw na 2 minuty, a następnie zdejmij z ognia. Wlej durszlak do odsączenia.
  • Saute: Pozwól kukurydzy rozmrozić i odcedź nadmiar wody w durszlaku. Rozgrzej łyżkę oleju na patelni i wsyp kukurydzę, uważaj, aby nie przeładować patelni, ponieważ chcesz, aby kukurydza bardzo szybko się nagrzała. Ciągle mieszaj, aż wszystkie ziarna kukurydzy zostaną podgrzane. Nie powinno to zająć więcej niż 5 minut.

Jak to zrobić

Ugotuj zamrożoną kukurydzę cukrową zgodnie z własnymi preferencjami dotyczącymi kuchenki mikrofalowej, gotowania lub smażenia. Jeśli używasz kukurydzy z puszki, upewnij się, że kupujesz marki bez dodatku cukru lub soli i odsącz je na durszlaku przed użyciem.

Umyj i posiekaj paprykę i dymkę.

Wlej do miski słodką kukurydzę.

Dodaj ser i majonez.

Dobrze wymieszaj i przechowuj w lodówce.

Często zadawane pytania i uwagi dotyczące przepisów

Czy mogę zrobić kremową sałatkę z kukurydzy z wyprzedzeniem? Składniki sałatki możesz przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Złóż tylko wtedy, gdy będziesz gotowy do podania świeżej, chrupiącej sałatki. Po dodaniu majonezu powinien wytrzymać 24 godziny w lodówce, ale nie dłużej, ponieważ sałatka zaczyna „płakać” i stać się wodnista.

Co pasuje do roszponki? Sałatka z kukurydzy jest idealna na potluki i grilla. Świetnie smakuje z grillowaną rybą i mięsem. To także doskonały dodatek do frytek, tortilli i ryżu. Zaskocz swoich gości, podając je z jollof podczas następnego przyjęcia.

Powiązane przepisy ~ 653 ~

Chakalaka (południowoafrykańska gotowana sałatka)

Sałatka Nigeryjska

Kachumbari (wschodnioafrykańska sałatka z pomidorów i cebuli)

Kremowa Sałatka Kukurydziana

Abi Olayiwola

Pyszna kremowa sałatka z kukurydzy to szybki i łatwy dodatek do dań z grilla i potlucków.

#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop {stop-color: #5A822B; }4,84 z 6 głosów

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 5 min Czas mieszania 5 min Całkowity czas 20 min

Danie Sałatka, DodatekKuchnia Amerykańska

Porcje 4Kalorie 198 kcal

Składniki  1x2x3x

2 szklanki Mrożona kukurydza lub 2 puszki odsączone

1 Czerwona papryka duża

2 Dymka

½ szklanki Tarty ser cheddar

2 łyżki Majonezu

453~
Instrukcje 

Ugotuj zamrożoną kukurydzę cukrową zgodnie z własnymi preferencjami dotyczącymi kuchenki mikrofalowej, gotowania lub smażenia.

Umyj i posiekaj paprykę i dymkę.

Wlej do miski kukurydzę.

Dodaj ser i majonez.

Dobrze wymieszaj i przechowuj w lodówce.

~453 ~

Odżywianie ~ 753 ~ Kalorie: 198kcalcarbohydrates: 20 gproteina: 7gfat: 12 gsurated tłuszcz: 4gpolyunsaturated tłuszcz: 4GMONOUNSUKATOWANY: 3GTRANS tłuszcz: 1GCholesterol: 19mgsodium: 141mgpotasium: 273mgfiber

Słowo kluczowe Kremowa sałatka z kukurydzy

Wypróbowałeś ten przepis? Daj znać, jak poszło!