Ryby i owoce morza

Obiad z blachy rybnej

Ta kolacja z blachy rybnej z warzywami jest najłatwiejszą rzeczą do przygotowania… podobnie jak dania z blachy! Są idealne na te noce po pracy, kiedy mój mózg jest na wpół sprawny; albo na poranki, kiedy nie mogę się zdecydować, co spakować na lunch. Czasami robię go, gdy muszę wyczyścić lodówkę ze zmęczonych „warzyw”. Czego nie można lubić na blachę?

Przejdź do przepisu

Głównym argumentem przemawiającym za kolacją (lub lunchem) z blachy jest to, że
piekarnik wykonuje całą pracę; więc jest łatwy w przygotowaniu i wymaga tylko jednego arkusza
patelnia. Wszystko, co musisz zrobić, to pokroić, przyprawić, podrzucić, wrzucić na patelnię; i wbić w
piekarniku, aby warzywa się upiekły. Teraz zastanawiam się, gdzie są obiady z blachy
były przez całe moje życie!

Fakt, że obiad z blachy jest łatwy, nie oznacza, że ​​musi być nudny. Ta ryba z blachy została doprawiona mieszanką przypraw inspirowanych kuchnią południowoazjatycką, aby stworzyć cudownie pyszny posiłek z pieczonych warzyw i ryb.

Jak zrobić obiad z blachy rybnej

Podzieliłem się tym przepisem, aby cię zainspirować, ale ty go nie masz
zatrzymać się tutaj lub użyć tych samych składników. Wykorzystaj to, co już masz w swoim
lodówka i szafka kuchenna – Wystarczy posiekać, przyprawić/doprawić, wrzucić olej, wlać do
blacha; i pozwól piekarnikowi działać.

Pamiętaj, że niektóre warzywa są gęstsze i wymagają więcej czasu
czas na gotowanie niż inni, więc być może trzeba będzie wejść do piekarnika przed innymi. I
Zwykle najpierw przygotowuję takie warzywa, a potem wkładam je do piekarnika, podczas gdy ja się przygotowuję
inne składniki.

Pamiętaj o naoliwieniu składników. Jest to bardzo ważne, aby zapobiec ich wysychaniu w piekarniku. Wreszcie… Bądź kreatywny i ciesz się kolacją z blachy.

Obiad z blachy rybnej ~ 653 ~

Abi Olayiwola

Pyszna blacha z dorsza i warzyw gotowanych z przyprawami inspirowanymi kuchnią południowoazjatycką; idealne na wieczory powszednie i te czasy, kiedy nie możesz się zdecydować, co ugotować.

#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-33); }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-50); }#wprm-recipe-user-rating-18 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-18-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-18-66 stop {stop-color: #5A822B; }4,50 z 2 głosów

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 20 min Całkowity czas 30 min

Danie Obiad, LunchKuchnia ogólna

Porcje 2Kcal 520 kcal

Składniki  1x2x3x

2 łyżki Olej

1 łyżeczka Kolendra

1 łyżeczka Cynamon

½ łyżeczki Zmielone goździki

½ łyżeczki Mielony kminek

½ łyżeczki Płatki chilli

Odrobina soli

2 Słodkie ziemniaki

2 filety Mrożony dorsz rozmrożony

1 garść pieczarek

1 Czerwona papryka

1 Zielona papryka

1 Żółta papryka

1 Czerwona cebula

453~
Instrukcje 

Rozgrzej piekarnik do 200OC.

Wymieszaj olej z przyprawami i solą.

Umyj i pokrój słodkie ziemniaki, wymieszaj z łyżeczką mieszanki przypraw.

Wlej ziemniaki na wyłożonej blachą blasze i wstaw do piekarnika na czas przygotowywania pozostałych składników.

Ułóż filety z dorsza w misce i dodaj łyżkę mieszanki przypraw. Obróć filety tak, aby były pokryte mieszanką.

Pokrój paprykę, pieczarki i cebulę na mniejsze kawałki i wymieszaj z pozostałą mieszanką przypraw.

Wyjmij blachę z piekarnika. Umieść warzywa i rybę na blasze.

Wstaw ponownie do piekarnika na około 15 minut.

Notatki

Słodkie ziemniaki potrzebują dłuższego czasu gotowania, dlatego trafiają do piekarnika przed innymi składnikami.
Odżywianie

Kalorie: 520kcal

Słowo kluczowe Przyprawy azjatyckie, Dorsz i warzywa, Blacha, Blacha obiadowa, Blacha z patelni

Wypróbowałeś ten przepis? Daj nam znać, jak było!