Wegetariańskie

Łatwy makaron z serem i warzywami

Moje dzieci uwielbiają makaron z serem, ale to było coś, co jedliśmy tylko w weekendy ze względu na zamieszanie związane z przygotowaniem tego dania. To było zanim odkryliśmy łatwy przepis na makaron z serem, który ma jedwabistą konsystencję, jak te przygotowane w piekarniku! Przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut; co oznacza, że ​​możemy go zjeść jako szybki obiad w tygodniu, a nawet lunch po pracowitym sobotnim poranku.

Przejdź do przepisu

To przepis na jednogarnkowy makaron z serem, do którego dodałam pieczarki, szpinak i brokuły, aby był to kompletny posiłek na jednym talerzu. Rezultatem tego prostego przepisu jest pyszny, kremowy makaron bez pieczenia z serem. Kremowość pochodzi z makaronu, który podczas gotowania uwalnia skrobię i pozwala serowi przylegać do makaronu.

Mąka w tym przepisie pomaga w zagęszczaniu ciasta
sosu i nadaje mu jedwabisty wygląd. Polecam tylko łyżkę stołową, ponieważ
Zauważyłem, że dodanie większej ilości makaronu i sera dało ziarnistą konsystencję.

Kiedykolwiek robię makaron w zwykły sposób w piekarniku; Mleko podgrzewałam z czosnkiem i liśćmi laurowymi; i pozostawić do zaparzenia na około 30 minut, co wydłużyło czas gotowania (i kolejny garnek do umycia!), ale znacznie podniosło smak potrawy. Do tego jeden przepis na mac i ser; Znalazłem sposób na włączenie czosnku i liści laurowych; trzeba tylko pamiętać, żeby wyjąć liście laurowe przed dodaniem warzyw.

Czy możesz podgrzać ten makaron z serem bez pieczenia?

Tak! Jasne, to danie można przechowywać w lodówce przez dzień lub dwa; i ponownie podgrzane. Będziesz musiał dodać trochę mleka przed włożeniem do kuchenki mikrofalowej, ponieważ makaron z czasem wchłonie część płynu, co spowoduje wysuszenie potrawy. Dodatek mleka przywróci jedwabistą, kremową konsystencję łatwego makaronu z serem i warzywami.

Jak łatwo ugotować makaron z serem i warzywami

Możesz dostosować to danie do swojego gustu lub tego, co masz pod ręką.
Jeśli lubisz łagodny makaron z serem, możesz nie dodawać liści laurowych
i czosnek. Możesz nie dodawać żadnych warzyw lub dodać te, które wolisz.
Nie krępuj się, aby przepis był Twój.

Musisz użyć głębokiego garnka do tego makaronu z serem, ponieważ
mleko będzie się pienić i szybko wypływać na wierzch podczas gotowania. Jeśli używasz
płytki garnek, mleko wykipi i zrobi dużo bałaganu, jak się dowiedziałem,
pierwszy raz zrobiłam ten przepis.

Ser jest jednym z najważniejszych składników tego
przepis na pot mac i ser. Ważne jest, aby kupić blok sera, a następnie zetrzeć
samemu. Kupiony w sklepie ser „gotowy tarty” ma dodaną skrobię ziemniaczaną
zapobiec zbrylaniu się sera. The
skrobia nie będzie miała szansy się ugotować, ponieważ na końcu dodajemy ser
gotowania, co nada potrawie ziarnistą konsystencję.

Ostatnia wskazówka – Mieszaj regularnie, aby zapobiec przywieraniu.

Łatwy Mac i Ser Z Warzywami

Abi Olayiwola

Jeden garnek i makaron bez pieczenia z serem ugotowany z warzywami w 30 minut.

#wprm-recipe-user-rating-36 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-36 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-36-33); }#wprm-recipe-user-rating-36 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-36-50); }#wprm-recipe-user-rating-36 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-36-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-36-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-36-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-36-66 stop {stop-color: #5A822B; }4,75 z 4 głosów

Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę

Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 25 min Całkowity czas 30 min

Danie Obiad, LunchKuchnia amerykańska

Porcje 4Kalorie 490 kcal

Składniki  1x2x3x

30 g Masło

2 Liście laurowe

2 ząbki Czosnek pokrojony na 2 kawałki

1 łyżka stołowa Mąka

2 szklanki Mleko

1 szklanka Woda

2 szklanki Spirali (łokieć) makaron)

Odrobina soli

1 garść Pieczarki w plasterkach

½ główki Brokuły pokrojone na mniejsze kawałki

11/2 szklanki Średnio starty ser cheddar

1 garść Szpinak

453~
Instrukcje 

Rozpuść masło w głębokim garnku.

Smaż czosnek i liście laurowe na maśle przez około 30 sekund.

Dodaj mąkę i mieszaj przez kolejne 30 sekund.

Wlej mleko i kontynuuj ubijanie, aż nie będzie grudek, następnie dodaj wodę.

Wlej makaron ze szczyptą soli.

Makaron gotuje się przez 10 minut (powinien powstać biały, gęsty sos).

Dodaj brokuły i grzyby i dokładnie wymieszaj z makaronem.

Zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut lub do momentu, gdy makaron będzie al dente.

Wmieszaj ser i szpinak i natychmiast zdejmij z ognia.~ 253~

Wideo

Uwagi

Użyj głębokiego garnka, aby zapobiec wykipieniu mleka i regularnie mieszaj, aby zapobiec przywieraniu do dna garnka.
Odżywianie

Kalorie: 490kcal

Makaron z serem, makaron z serem, makaron z serem, makaron z serem bez pieczenia, makaron z serem w jednym garnku

Wypróbowałeś ten przepis? Daj znać, jak poszło!