Skocz do przepisu
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O E-BOOKU…
Karaibskie rybne curry ze świeżymi i przepysznymi karaibskimi smakami jest szybkie i łatwe w przygotowaniu; i jest gotowy w 30 minut; co sprawia, że świetnie nadaje się na te wieczory w dni powszednie lub gdy jesteś bardzo zajęty i nie chcesz spędzać dużo czasu w kuchni.
To rybne curry zostało zainspirowane „Creole Fish Curry”. To kremowa mieszanka pomidorów, mleka kokosowego, przypraw i kawałków soczystej ryby; z niesamowitym smakiem. To jest takie apetyczne; Zawsze robię wystarczająco dużo, żeby ludzie mieli sekundy! Większość tradycyjnych przepisów wymaga steków rybnych z kośćmi, ale wolę mniejsze kawałki, aby ułatwić jedzenie moim dzieciom.
Curry z ryb karaibskich i większość innych karaibskich przepisów
zwykle obejmują jakiś rodzaj pieprzu lub inny. Co to jest karaibskie curry
bez szkockiej czapki, powiedział jeden z moich przyjaciół! Cóż, pominąłem paprykę
ten konkretny przepis, aby był mniej ostry, więc każdy ma wybór.
Rybne curry dobrze przechowuje się w lodówce i zamrażarce, więc możesz zrobić z wyprzedzeniem; lub zrób dodatkowe, abyś mógł cieszyć się później.
Przepis na curry z ryb karaibskich ~ 653 ~
Tym karaibskim rybnym curry możesz delektować się chlebem, ryżem, a nawet dodać trochę warzyw pod koniec gotowania, aby stanowiło kompletny posiłek sam w sobie.
Gdy po raz pierwszy przygotowałam ten przepis, zużyłam puszkę mleka kokosowego, ale stwierdziłam, że przesadziło z pozostałymi składnikami. Następnym razem zmniejszyłem ilość o połowę i była to idealna równowaga z pomidorami i przyprawami. Użyłem łagodnego curry w proszku do tego curry rybnego, ale możesz go podnieść i użyć jamajskiego proszku curry, jeśli jest dostępny. Z tym przepisem będą pasować wszystkie twarde białe ryby, takie jak tilapia, dorsz, bas, lucjan, mintaj. Tego rodzaju ryby nie rozpadną się podczas mieszania; i dobrze wchłaniają smaki curry.
Jeśli jesteś fanem curry, dlaczego nie spróbować tego pysznego curry z ignamu?
Inne pyszne karaibskie przepisy to;
Karaibska fasola curry
Makaron Rasta z Łososiem
Karaibski ryż z fasolą
Ryba Karaibska Curry
Abi Olayiwola
Pyszne rybne curry ze świeżymi i przepysznymi karaibskimi smakami. Jest łatwy w przygotowaniu i gotowy w 30 minut.
#wprm-recipe-user-rating-55 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #5A822B; }#wprm-recipe-user-rating-55 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-55-33); }#wprm-recipe-user-rating-55 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-55-50); }#wprm-recipe-user-rating-55 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-55-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-55-33 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-55-50 stop {stop-color: #5A822B; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-55-66 stop {stop-color: #5A822B; }4,57 z 16 głosów
Wydrukuj przepis
Przepis na szpilkę
Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 20 min
Danie Obiad, Lunch, Danie GłówneKuchnia Karaibska
Porcje 2Kalorie 428 kcal
Składniki 1x2x3x
3 filety Filet z plamiaka pokrojony na mniejsze kawałki
2 łyżki Olej
1 szklanka Posiekana cebula
1 łyżka stołowa Łagodne curry w proszku
1 łyżeczka Papryka
1 łyżeczka Mielony kminek
3 ząbki Czosnek
1 łyżeczka Tarty imbir
1 Czerwona papryka posiekana
1 puszka Posiekane pomidory z sokiem
½ puszka Mleko kokosowe
1 łyżka stołowa Posiekany tymianek
Sól do smaku
~ 453~
Instrukcje
Natrzyj rybę odrobiną soli, curry w proszku i papryki.
Trzymaj się z boku podczas przygotowywania pozostałych składników.
Rozgrzej olej w rondlu i dodaj cebulę.
Smaż do miękkości i przez cały czas mieszając.
Dodaj curry w proszku, kminek, paprykę, czosnek i imbir.
Kontynuuj mieszanie przez około 30 sekund.
Wlej czerwoną paprykę, a następnie posiekane pomidory i mleko kokosowe.~ 253~Dodaj rybę z odrobiną soli.
Wlej posiekany tymianek i przykryj patelnię.
Gotuj przez około 15 minut.
453~
Wideo
Odżywianie
Kalorie: 428kcal
Słowo kluczowe karaibskie curry, przyprawa karaibska, curry z ryb karaibskich, curry z ryb, przepis na ryby, plamiak
Wypróbowałeś ten przepis? Daj znać, jak poszło!